ПАТ «АЗОТ» після вимушеного простою та капітальних ремонтів відновило роботу виробництва аміаку (цех А-5) та карбаміду (цехи М-2 і М-6).

«Увесь комплекс заходів, впроваджених під час проведення капітальних ремонтів,  був спрямований  на відновлення ресурсу технологічного обладнання, забезпечення його надійної та ефективної роботи в процесі виробництва. Першим до пускових операцій приступив цех А-5 з виробництва аміаку. Зараз його агрегат навантажений на повну потужність. Щодоби тут виробляється до 1600 тонн аміаку. Наступним кроком стали пуски цехів М-2 і М-6 з виробництва карбаміду, які уже, наразі, вийшли на проектну потужність з добовим виробітком 1000 і 1050 тон відповідно»,— коментує Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

Серед основного переліку масштабних робіт було виконано: у цеху А-5 – ремонт котлів-утилізаторів із заміною трубчатки, а також ремонт компресора природного газу  та  технологічного повітря; в цеху М-2 замінено скрубер високого тиску  позиції Е203 у відділенні синтезу на новий сучасний апарат чеського виробництва, проведено ревізію і ремонт обладнання в цеху М-6.

Пуск цеху А-5 дав можливість завантажити до проектної потужності і цех М-9 з виробництва аміачної селітри.

«Збільшення добового виробітку аміачної селітри із 2500 до 3000 тон стало можливим після того, як цех А-5 з виробництва аміаку почав виробляти аміак. Зараз обидві технологічні нитки цеху М-9 з виробництва аміачної селітри завантажені на повну потужність. Тобто, ми в повному обсязі готові виробляти та поставляти високоякісні мінеральні азотні добрива, що так необхідні нашим аграріям до весняної посівної», — констатує начальник цеху М-9 Іван Рудзеєв.

Із збільшенням виробітку аміачної селітри цехом М-9 і пуском цеху  М-6 з виробітку карбаміду, почав нарощувати темпи  виробництва і цех М-7 карбамідо-аміачної суміші (КАС). Основною сировиною для КАС – є рідкий розчин аміачної селітри та карбаміду.

Про це інформує прес-служба підприємства.

Related posts:


Читайте также:

Добавить комментарий

Войти с помощью: 

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*